Kuriuose Lietuvos miestuose krovinių pervežimo paklausa yra didžiausia?

pervežimaiKrovinių pervežimas Lietuvoje turi stabilią paklausą, kuri netgi ir tendencingai didėja. Šiandien kiek labiau pasigilinsime į šios paslaugos populiarumo statistiką, apžvelgdami Lietuvos miestus, kuriuose krovinių pervežimas turi didžiausią paklausą visoje šalyje.

Vilnius

Vilnius yra didžiausias Lietuvos miestas su didžiausiu gyventojų skaičiumi, todėl tai, jog būtent Vilniuje krovinių pervežimas turi didžiausią paklausą visoje valstybėje, tikrai nėra staigmena. Taip, nemažą dalį šios paklausos sudaro pavieniai fiziniai asmenys, šiomis paslaugomis besinaudojantys atlikdami perkraustymo darbus. Vis dėlto, didžiąją dalį paklausos sudaro kitokie užsakovai – didžiausieji juridiniai asmenys, t.y. įvairaus tipo prekyba užsiimančios kompanijos, kurioms krovinių pervežimo paslaugos yra reikalingos nuolatos.

Klaipėda

Tai, jog Klaipėdoje vyraujanti krovinių pervežimo paslaugų paklausa niekuo nenusileidžia tai, kurią matome Vilniuje, tikrai nėra staigmena. Taip, Klaipėdoje gyvenančių žmonių skaičius yra daug mažesnis, tačiau paklausą iš fizinių žmonių atperka daug didesnė krovinių pervežimo paslaugų paklausa iš juridinių asmenų. Taip yra dėl to, nes Klaipėda – uostamiestis, todėl į Klaipėdą yra importuojami dideli prekių kiekiai. Jiems yra reikalingas išvežiojimas po visą šalį, kas sudaro tiesiog milžinišką paklausą Klaipėdoje įsikūrusioms krovinių pervežimo įmonėms.

Kaunas

Kaunas neturi tokios didelės paklausos iš fizinių asmenų kaip Vilnius ir tokios didelės paklausos iš juridinių asmenų kaip Klaipėda, jei kalbėsime apie krovinių pervežimo rinką. Vis dėlto, tai nesutrukdo Kaunui išlaikyti išties solidžią šių paslaugų paklausą bei pamažu sekti iš paskos didiesiems Lietuvos miestams, žvelgiant į krovinių pervežimo paslaugų paklausą.

Šiuose trijuose Lietuvos miestuose įsikūrusios įmonės, kurių pagrindinė veikla yra krovinių pervežimas, turi didžiausią paklausą visoje šalyje. Vis dėlto, tai tikrai nereiškia, jog šios srities verslas kituose Lietuvos miestuose nėra vertas dėmesio – taip, paklausa likusiuose šalies miestuose, kalbant apie krovinių pervežimą, yra mažesnė, tačiau tai lemia ne žmonių nesusidomėjimas šiomis paslaugomis, o vangios verslininkų pastangos išnaudoti potencialiai pelningą rinką.