Kuriuose Lietuvos miestuose krovinių pervežimo paslaugos kainuoja daugiausiai?

pervezimasKrovinių pervežimas turi paklausą visoje Lietuvoje – tiek tarp įmonių, kurioms šios paslaugos yra reikalingos prekių pervežimui, tiek ir tarp fizinių asmenų, kurie krovinių pervežimo paslaugomis dažniausiai naudojasi atlikdami namų perkraustymo darbus. Šiandien apžvelgsime skirtingų Lietuvos miestų krovinių pervežimo rinkas palygindami jas aspektu,kuris yra veikiausiai pagrindinis, pagal kurį žmonės renkasi šių paslaugos tiekėjus – kainą.

Vilnius
Vilnius yra didžiausias Lietuvos miestas, kuris išsiskiria ne tik didžiausiu gyventojų skaičiumi Lietuvoje, tačiau ir stabiliausia miesto ekonomine padėtimi, ko pasekoje įvairių paslaugų, tarp kurių – ir krovinių pervežimas, kainos Vilniuje yra išties didelės. Tai atsispindi krovinių pervežimo paslaugų įkainiuose šiame mieste – jie, jei kalbėsime apie kokybiškas paslaugas teikiančias krovinių pervežimo įmones, dažniausiai yra bent keliomis dešimtimis procentų didesni nei mažesniuose Lietuvos miestuose, todėl nors žmonėms iš kitų Lietuvos miestų naudotis Vilniuje įsikūrusių krovinių pervežimo įmonių paslaugomis tikrai neverta.

Kaunas
Kaunas yra tik šiek tiek mažesnis miestas nei Vilnius, todėl tai, jog krovinių pervežimo kainos laikinojoje Lietuvos sostinėje yra taip pat vienos didžiausių Lietuvoje tikrai nėra staigmena. Vis dėlto, lyginant su Vilniumi, kainos Kaune yra akivaizdžiai mažesnės – dažniausiai bent keletu procentų sumos, todėl Kaune teikiamomis krovinių pervežimo paslaugomis verta naudotis ne tik kauniečiams, bet ir fiziniams asmenims iš aplinkinių gyvenviečių ar įmonėms iš visos Lietuvos.

Klaipėda
Klaipėdoje krovinių pervežimo rinka yra ne ką silpnesnė nei didžiuosiuose Lietuvos miestuose – Kaune bei Vilniuje. Situacija būtų visiškai kitokia jei ne faktas, jog Klaipėda yra Lietuvos jūrų uostas, ko pasekoje Klaipėdą pasiekia nuolatiniai kroviniai iš kitų per Baltijos jūrą su Lietuva turinčių susisiekimą valstybių. Tai sudaro išties didelę paklausą krovinių pervežimo įmonėms, ko pasekoje išlaikomas nuolatinis aukštas šių paslaugų lygis Klaipėdos mieste, bei, be abejo, ir paslaugų kainos. Vis dėlto, per daug baimintis paslaugų kainų Klaipėdoje nereikėtų – nors jos ir yra vienos iš didžiausių Lietuvoje, tačiau skirtumas su kitais Lietuvos miestais yra ganėtinai nedidelis bei dažniausiai siekiantis vos keletą procentų, kas tikrai nėra daug.